pühapäev, 11. aprill 2010

Valitsuse hoolitsus

Eelpensionäride, pensionäride, puuetega inimeste... eest.
Valitsus otsustas, et koos pensioniea tõstmisega (esialgu) 65 eluaastani suureneb radikaalselt ka hoolitsus pensionieelikute ja pensionäride eest. Esialgu hakkab see kehtima pensionieelikutele ja pensionäridele, hiljem ka teistele raskesti eluga toime tulevatele inimestele. Nad võetakse riigi poolt täielikule ülalpidamisele ning paigutatakse hooldeküladesse. Kuna külades on nad täielikul riigi ülalpidamisel, siis tuleb küladesse paigutataval loobuda riigi kasuks kogu oma kinnis- ja vallasvarast ning kõik oma toetused- tulud-pensionid kanda külade arvele.
Elamis- ja olmetingimused saavad olema eelpensionäridele-pensionäridele kohased ning väga tervislikud. Esialgu ehitatakse külad Aegna ja Ruhnu saarele. Suurema vajaduse ilmnemisel ka teistele asustamat saartele. Alguses kummalegi saarele 3 maja (barakki e. hooldeküla), kuhu mahutatakse igasse barakki 300 inimest. Hooldekülad (barakid) on ökonoomsed ja keskkonna-sõbralikud. Majad ei vaja kütet, sest inimesed ise oma kehade soojusega kütavad ruume, elektrit vajavad vaid selleks, et kokad valmistaksid virtuaalset lõunasööki. Majas on söökla, kuhu mahub korraga sööma 100 inimest (söömine 3-s vahetuses) ja magala, kuhu paiguatatakse 2-korruselised madratsitega narid magamiseks 300-le inimesele. Elamine on askeetlik, kuid varavaestele pensionäridele vääriline. Toitumine on tervislik.
Hommikuks ja õhtuks antakse kohalikest taimedest (pohlavarred, mustikavarred, vaarikavarred) keedetud teed ja viil leiba (nisukliide-, kaerakliide- ja männiokaste jahust). Lõunat valmistavad vanuritele Eesti parimad kokad. Selleks on paigutatud sööklasse 4 suureekraanilist televiisorit, milles telekokad sööki virtuaalselt valmistavadki. Üheaegselt telekraanil toiduvalmistamisega pihustatakse sööklasse vastava roa lõhna-ekstrakti ja ongi pensionäride kõhud Eesti parimate kokkade valmistatud roogadest täis. Positiivne on siinjuures see, et ei teki ülesöömist ja toitumine on tervislik.
Nendes külades pole kauplust ega apteeki kuna elanikel raha nagunii pole. Nende (eel)pensionitest (mis läheb nagunii riigile ülalpidamise eest külas) ei jätkuks neil ju rohtude ostmiseks raha.
Teekeetmise ja leivaküpsetamisega kõigi jaoks - saavad ärksamad külaelanikud ise hakkama ning võõrast abi eivaja. Kliid ning männiokkad-jahud toimetatakse kohale. Külad teenindavat personaliei vaja. Ainult üks medõde käib üle päeva lahkujaid vormistamas. Külad trgutsevad iseseisvalt ning neis valitseb täielik demokraatia.
Nii lahendab valitsus edukalt puudega inimeste, pensionieelikute ja pensionäride elu-probleemid edukalt. Vähegi eluraskustesse sattunud inmene paigutatakse (peale vara ning sissetulekute loovutamist riigile) hooldekülasse, kus inimene elab õnnelikult elu lõppemiseni. Asustamata saartele võib neid külasid (1 küla 900-le vajajale) ehitada vajadusel kümneid. Nii on lahendatud puuetega inimeste, raskutes perede, pensionieelsete töötute ning pensionäride probleemid nende ja riigi jaoks. Järgnevalt võib pensioniiga tõsta 70-aastani.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar