laupäev, 10. aprill 2010

Rahva valitud priimabaleriinid

Sajandi alguse armastatuimad Priimabaleriinid.
Riigikogu otsustas rahva arvamusele toetudes teha kindlaks Eesti 21.sajandi esimese kümnendi priimabaleriini nii naiste kui meese osas. Kuna selleks rahvahääletust läbi viia pole otstarbekas, otsustati sajandi alguse priimabaleriinide saatus otsustada rahvaesindajate e. Riigikogu saadikute poolt.
Riigikogus otsustati, et nii koalitsioon kui ka opositsioon esitavad oma kandidaadid kümnendi priimabaleriinile. Nõuded priimabaleriini kandidaatidele otsustati kehtestada järgmised: tiheja edukas esinemine, seotus balletiga, aktiivne parteiliige, üks peaks olema pikaajaliste kogemustega, teine aga perspektiivikas noor.
Koalitsioonesitaspriimabaleriinikoohale2 kandidaati:
1. Ene Ergma, kes on kogenud, tihtiesineb edukalt, on ustav parteile. On MTÜ „Ballett igasse alevikku“ nõukogu liige ja MTÜ „Töötute pensionieelikute ümberõpe baleriinideks“ (palgaga 2 500 EUR-i kuus kummastinõukogust) suure panuse eest Eesti balleti pikaajalisse arengusse.
2. Kalle Palling – kui perspektiivikas ja edukas noor balleti edendaja juba 1,5 kuud teatri „Estonia“ nõukogu liikmena (palgaga 2 200 EUR-ikuus), kellelt on oodata paljusid edukate balletietenduste juurutamist andekate baleriinide osalusel.
Ka koalitioon esitas omalt poolt 2 kandidaati:
1. Evelyn Sepp – kui aktiivneühiskondlikus elus, silma paistnudtantsukultuuri ning balleti propageerija tuhandetele vaatajatele “Tantsus tähtedega“.
2. Toomas Varek – kui Eesti balleti kõige staazikam ja innukam balleti vaataja-toetaja (piletisponsorina)
Riigikogu otsustas hääletusele panna ainult koalisiooni kandidaadid,, kuna opositsiooni esitatud kandidaadid ei vasta priimabaleriinile esitatavatele tingimustele. Protestiks lahkus Keskerakond saalist ning eiosalenud hääletamisel.
Nii otsustatigi Riigikogus 43 häälega kinnitada demokraatlikult kogu rahva arvamus ja tunnistada sajandi armastatuimateks priimabaleriinideks Ene Ergma ning Kalle Palling.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar