reede, 20. september 2013

Tark teadlane.... kehv Riigi - Partei juhtfiguur.



Tark  teadlane, aga… kehv parteiline  riigijuht!
Ene Ergma’t pidasin ma targaks inimeseks. Tark ta teadlasena kahtlemata on… kuid kosmose valdkonnas, poliitikuna ja riigimehena kahjuks ta selleni ei küündi. Pealegi propageerib ta oma tarkust/rumalust valitseva seisukohana. Tema jutt „peibutuspartide” kandideerimisest kohalikel valimistel:
Riigikogu esimehe Ene Ergma (IRL) sõnul aitavad riigikogulastest "peibutuspardid" luua valijatele usalduskrediiti kogu nimekirjale.
"Kõik valimistel osalevad erakonnad ja ühendused soovivad valimistel edu saavutada ning seepärast koostataksegi valimisnimekirjad võimalikult tugevatest kandidaatidest, iga hea kandidaat loob usalduskrediiti kogu nimekirjale," ütles Ergma ERRi uudisteportaalile.
"Valijate jaoks on nii endised kui praegused ministrid ja riigikogu liikmed enamasti tuntumad, paremini on teada nende seisukohad ja senine tegevus," põhjendas Ergma.
Ergma ütles, et kui üks erakond kehtestaks endale teiste erakondadega võrreldes karmimad tingimused ja loobuks kohalikel valimistel kandidaatidena üles seadmast näiteks riigikogu liikmeid ja ministreid, siis annaks ta eelise konkurendile.
"Arvestades, et riigikogu ja KOV valimiste perioodid on nihkes, on kohalikesse volikogudesse valituks osutunud praegustel riigikogu liikmetel võimalus riigikogu liikme mandaadi lõppedes asuda tööle volikogus," tuletas spiiker meelde, et ei tohi piirata inimeste põhiseaduslikku õigust kandideerida.

Juhtiv-Poliitiku jutt selle kohta, et kandideeriv „peibutuspart” – kes ainult kandideerib valitavale kohale, kuid ise sellele kohale ei lähe – saadab enda asemel x-mehe oma erakonnast… See on ju sisuliselt pettus!

Tundub, et teadlasest on saanud  tõugatav-lükatav truu parteisõdur, kelle peamiseks eesmärgiks on Partei võimu kindlustamine ja Rahva eemaldamine võimu lähikonnast! Kahjuks on ta riiklikult kõrgel kohal ja Riigi/Partei ühe juhtidest kuulda selliseid seisukohti – on õõvastav.

Ene Ergma seisukohtade  õigsus (mis on samane meie põhiparteide  seisukohaga) - on VÄGA  KÜSITAV!

1.     KOV  Valimisseadus. § 1. Valimissüsteemi alused (1) Kohaliku omavalitsuse volikogu (edaspidi volikogu) liikmete valimised on vabad, üldised, ühetaolised ja otsesed….  Näiteks Värska volikokku kandideerib Ene Ergma ja hääletamisel osutub ta valituks. Enda asemel saadab ta volikokku kohaliku Jüri Toru või Leenu Pläralära kelle poolt ei hääletatud, kes mõlemad on laisad-initsiatiivitud parteilased, kuid nad poevad juhtkonna  ees ja on ustavad Parteile. Kas see on ikka otsene valimine? Valib ju Partei, mitte hääletaja.

2.     Nagunii VALIVAD Parteide tagatoad endile truud isikud –KELLE hulgast- EESTI RAHVAS  VÕIB HÄÄLETADA. Valiku teeb ikka  PARTEI! Partei tahab nüüd sokutada volikogudesse OMAKORDA Rahvalt luba küsimata oma truid junkruid.

3.     Erakondade usalduskrediidist. IRL-i eelmiste RK valimiste peamine loosung – „Viime kodukulud alla!”. Kodukulude langemise asemel tõusis elektri hind umbes 25%, tõusid maamaks ja kodusooja hinnad. Need ongi ju peamised  kodukulude koostisosad. Kuidas usaldada Parteid, kes oma lubadusi ei täida?!?

4.     Ergma väide -  "Arvestades, et riigikogu ja KOV valimiste perioodid on nihkes, on kohalikesse volikogudesse valituks osutunud praegustel riigikogu liikmetel võimalus riigikogu liikme mandaadi lõppedes asuda tööle volikogus," tuletas spiiker meelde, et ei tohi piirata inimeste põhiseaduslikku õigust kandideerida.” -  Võib olla tulevikus lähen tööle volikokku. See ei võta ju võimalust kandideerida volikokku siis kui ollakse valmis sinna tööle  minema. Kui kandideeritakse, siis ka minnakse – mitte nii, et mina kandideerin ja saadan enda asemel kellegi teise – kandideerigu ise. 

5. Partokraatiat -Parteide diktaati püütakse näidata demokraatiana ja Rahvast püütakse valitseda  Rahva  arvamusega arvestamata.

6.     Kahjuks  on Ene  Ergma  ja teised  poliitikud muutnud  meie VALIMISED  tsirkuseks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar