pühapäev, 1. aprill 2012

Eesti 94 areng... 4 Ministeeriumid...2

Eesti 94… 4 Ministeeriumitest 2

Haridusministeeriumist
Iga uus Haridusminister reformib haridust, kuid reformitud ei saa. Küsimus on ilmselt selles, et reformitavad ise (õpetajad) reformimises ei osale. Reformid tehakse Haridusministeeriumis inimeste poolt – kes pole tegelenud ÕPETAMISEGA ega tea ÕPETAMISEST MITTE MIDAGI. Reformimisel on aga nendel – pedagoogikas võhikutel, mitte õpetajatel - otsustav sõna.
Seni pole lastesõimedes-lasteaedades piisavalt vajalikke kohti lastele. Õpetajate tööd ei väärtustata vajalikul tasemel.

Kaitseministeerium.
Elu on näidanud, et iga parteiline turakas võib olla kaitseminister ja sellest ei muutu meie olematu kaitsevõime üldse millekski. Iseloomulikuks näiteks oli Kaitseminister Jürgen Ligi. PEAASI ON oskuslik ja tugev Kaitsevägede Ülemjuhataja nagu oli Ants Laaneots.
Üheks iseloomulikuks Kaitsejõudude NÕUNIKE TASEMEST oli see kui meie nõunik ajakirjanduses esines teesiga: Venemaa sõjaline jõud on nii nigel, et ei suuda vallutatud Soomet – rääkimata Rootsist.

Keskkonnaministeerium.
Juhib seda universaalne spetsialist igal alal – Keit Pentus. 2006.a. pürplüüsiti vanadest autorehvidest õli. Samal ajal oli KKM-s sees loa taotlus jäätmete (autorehvide) töötlemiseks. Targad Keskkonnaministeeriumi tegelased keeldusid loa andmisest – kuna tegemist olevat JÄÄTMETE PÕLETUSTEHASEGA. Pürolüüsi protsessi vaakumis – kus puudub PÕLEMISPROTSESS – EI OLE põletustehas. Kui paigaldada põletustehases NÕUTAVAD tuleohutuse vee-pihustid, siis toimuks REAKTORI PLAHVATUS! Keskkonna-ametnike lolluse tõttu jäi meil autorehvidest õli pürolüüsimine katki. Sellest ka üpris skeptiline suhtumine ministeeriumisse. Kaks endist Keskkonnaministrit on oma ametis ammutanud infot oma äriks ja rikkust endile. Üks neist kohtu all ja teine kühveldab raha Eesti Lotos kokku.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium
Ministeeriumi initsiatiivil müüdi eesti Raudtee 700 000 EEK-i eest ning osteti kaks aastat hiljem 2,5 miljardi EEK-i eest tagasi… äri Eesti moodi. Igal aastal jagab Ministeerium EAS kaudu sadu miljoneid Eurosid tootmise arendamiseks meie riigis. Kellele ja mille alusel neid jagatakse, seda ei tea – kuid nähtavat kasu majandusele nendest miljarditest pole kogenud. Meie poliitikud arvavad, et meie majandus areneb nende targal juhtimisel poliitiliste seaduste järgi. Selle tõttu peetakse poliitikute poolt konverentse-nõupidamisi majandusliku arengu suundadest, -arenguteedest…. Tehakse majanduse perspektiivplaane jne…
Seda pole kuulnud, et mingilt majandusteaduasutuselt oleks tellitud uurimistöö, mis kajastaks Eesti majanduse edasisi suundi, kasumlike ettevõtete töösuundi, millised tööd-suunad on perspektiivsed jne… Selle asemel, et ise midagi teha – oodatakse välisinvestoreid, kes viiks kasumi maksuvabalt välja. Paljisid ettevõtteid turgutatakse miljonite kroonidega –Werol – siis müüakse ettevõte maha, seejärel hakkab tehas kasumlikult tööle. Kreenholm müüdi välisinvestorile – see pigistas kasumid välja, ajas Kreenholmi pankrotti ja nüüd suletakse tehas, töötajad jäävad töötuks…
Majandusministeeriumi tööst pole näha seda, et meie majandus edeneks.
Mõned arvamused selles blogis lähedastel teemadel.
http://leopall.blogspot.com/2010/02/poliitikud-masumeistrid.html
http://leopall.blogspot.com/2010/02/ministrid-rahva-vastu.html
Majandusminister Parts on ka see inimene, kes nimetab ja mehitab ettevõtete nõukogudesse poliitikuid (poliitikud, lauljad, näitlejad, ajakirjanikud – sõltumata erialast…, ) – kes peavad siis andma suuniseid ettevõtete paremaks majanduslikuks tegevuseks. Nõukogude nimekirjades olemise eest saavad nad korralikult tasustatud. Muidugi mehitatakse nõukogud oma partei inimestega. Näiteks EAS ( k.a. EAS Nõukogu) otsustabki sadade miljonite Eurode saajad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar